Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ραδιενέργεια 10 εκατ. φορές πάνω από το όριο στη Φουκουσίμα

       Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα διακόπηκαν, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας. Μετρήθηκε στο νερό που διέρρευσε από την εγκατάσταση σε επίπεδα δέκα εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το κανονικό! Η ραδιενέργεια στο νερό  που βρέθηκε στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα φτάνει στα 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα. Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, η έκθεση σε ραδιενέργεια άνω των 100 mSV μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. 
       Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η συγκέντρωση ραδιενεργού ιωδίου στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο εργοστάσιο. Έφτασε σήμερα σε επίπεδα 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 φορές το Σάββατο. Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας εκτίμησε ότι αυτό ενδέχεται να οφείλεται σε διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων.
       Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου ανιχνεύτηκαν  και στη βορειονατολική Κίνα. Δεν  χρειάζεται να ληφθούν "μέτρα προστασίας" για τον πληθυσμό, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας. 
       Όσον αφορά στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι νεκροί είναι 10.489 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται ακόμη 16.621.