Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Για την κοινή προσπάθεια των 3 ομάδων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου

• Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε σήμερα η ιδιώτευση και η αναχώρηση είναι συνήθως ο κανόνας. Κόντρα στον κανόνα αυτόν το θέατρο –και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό- διδάσκει απλά μαθήματα συλλογικότητας, μιας αξίας που τόσο πολύ ανάγκη την έχει η εποχή μας. Τούτη, λοιπόν, η πρώτη κοινή προσπάθεια τριών από τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης είναι προσανατολισμένη σταθερά και επίμονα προς την κατεύθυνση αυτή της συλλογικής δράσης και μάλιστα σε πιο προωθημένη μορφή και σχήμα. Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να ακουμπήσει όμορφα στο αισθητήριο του κοινού που θα την δει, να πολλαπλασιαστεί και να αγκαλιάσει και άλλες ερασιτεχνικές ομάδες του τόπου μας και-χρησιμοποιώντας τα ισχυρά εκφραστικά μέσα του θεάτρου- να αρθρώσει εντέλει ένα πιο ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα για όλους μας!
Στρατής Βλαστάρης από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ


• Γιορτάζουμε φέτος στη Μυτιλήνη την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με τον καλύτερο τρόπο! Μια κοινή δουλειά από τα τρία Θεατρικά Σωματεία της πόλης μας, ένα ζητούμενο πολλών ετών, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό το γεγονός και οι ελπίδες μας προσανατολίζονται στη συνέχεια και στην εξέλιξη αυτής της συνεργασίας. Ο Πολιτισμός και το θέατρο ιδιαίτερα, μπορεί και πρέπει να ενώνει. Βασίζεται σε μια κοινή γλώσσα αναγνωρίσιμη και κατανοητή σε όλη τη γη. Ίσως τη μόνη. Το νησί της Λέσβου με την πλούσια παράδοση στον Πολιτισμό και με τις 12 ενεργές του θεατρικές ομάδες, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της επιθυμίας και ανάγκης που έχουμε ακόμη σ’ αυτόν τον τόπο για έκφραση και ψυχική κατάθεση. Μακάρι να την έχουμε πάντα !
Αντρέας Σεφτελής από τον ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

• Το θέατρο με τις φανταστικές εικόνες που δημιουργεί αποτελεί το πιο προνομιούχο εργαλείο για να προβάλουμε τον ανήσυχο λαβύρινθο, τον γεμάτο αγγέλους, δαιμόνια και θαύματα, που μέσα του φωλιάζουν οι επιθυμίες μας. Όταν αυτό συμβαίνει μέσα από την διαμόρφωση σχέσεων αλληλεπίδρασης μεταξύ της «ταυτότητας» και της « ετερότητας» διαφορετικών ομάδων, με πολύχρονη παρουσία και θεατρική δημιουργία, γίνεται πρόκληση για να υπερβούμε κάθε είδους μικρότητες, να ανοιχτούμε…. να εμπιστευτούμε…. να συνυπάρξουμε. Φέτος κάνουμε το πρώτο βήμα. Εύχομαι να εργαστούμε όλοι με χαρά για το επόμενο.
Αγγελική Γεωργαντά από την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΑΣΤΕΓΟΙ»