Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επιτόκια ρεκόρ έως 5% για προθεσµιακές καταθέσεις

       Επιτόκια ρεκόρ που φτάνουν το 5% σε προθεσµιακές καταθέσεις, το 7% σε λογαριασµούς µισθοδοσίας και το 10% σε κλιµακωτές καταθέσεις προσφέρουν πλέον οι τράπεζες προκειµένου να δελεάσουν τους καταθέτες. Την ίδια στιγµή, νέα επενδυτικά προϊόντα εγγυηµένου κεφαλαίου έχουν κάνει την εµφάνισή τους στα τραπεζικά γκισέ, επιτρέποντας στους ενδιαφεροµένους να ποντάρουν στα ξένα χρηµατιστήρια ή σε άλλες αγορές χωρίς φόβο για το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσής τους. 
       Με δεδοµένο λοιπόν ότι οι τράπεζες είναι διατεθειµένες να πληρώσουν ακριβά το ζεστό χρήµα, όσοι καταθέτες διαθέτουν ένα αξιοσέβαστο ποσό, της τάξεως των 30.000-50.000 ευρώ, µπορούν να ζητήσουν – και να εξασφαλίσουν – µεικτή απόδοση της τάξεως του 4,5%-5% για τρεις ή έξι µήνες. Αν µάλιστα κάποιος διαθέτει ακόµα µεγαλύτερη ρευστότητα και είναι διατεθειµένος να εµπιστευθεί µια µικρότερη τράπεζα, τα επιτόκια µπορεί να ξεπεράσουν µε ευκολία το 5%.
       Εντούτοις, θα πρέπει να σηµειωθεί ότι τα επιτόκια αυτά σε καµία περίπτωση δεν αφορούν τους καταθέτες ταµιευτηρίου, καθώς σε αυτήν την κατηγορία λογαριασµών τα επιτόκια παραµένουν συµβολικά, αρκετά κάτω από το 1%.