Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τιμήθηκε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο "2o Agro Quality Festival"

Απο το «2ο Agro Quality Festival»
Ξεκίνησε  χθες  (Παρασκευή 13/5)  το «2ο Agro Quality Festival» στη «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ»  του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στις 2 το μεσημέρι παρέστη στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών που γινόταν στον ίδιο χώρο.  Στο σύντομο χαιρετισμό του υποστήριξε τη σημασία   της αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας μας ιδιαίτερα στις σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.   Υποστήριξε ακόμα ότι ,   η διεθνής συγκυρία και οι λαθεμένες πολιτικές οδήγησαν στη κρίση.

Λίγο αργότερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  Κώστας Σκανδαλίδης,  κήρυξε  επίσημα τις εργασίες  της έκθεσης. Παρών στα εγκαίνια  ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α! και Β! βαθμού. Στη  έκθεση , που διοργανώνεται από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, συμμετέχει  και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που αποτελεί φέτος και την τιμώμενη περιοχή και συμμετέχει με δικό της περίπτερο φιλοξενώντας 27 επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Σε ειδική τελετή  τιμήθηκε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου . Ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής στο σύντομο χαιρετισμό του υποστήριξε ότι πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα που προσπαθεί και  μοχθεί για τη πρόοδο και την ανάπτυξη,  " ευτυχώς που υπάρχει και αυτή η Ελλάδα εκτός από εκείνη που βλέπουμε στα δελτία των οκτώ (8)"είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας.
Το χώρο της έκθεσης επισκέπτεται πλήθος κόσμου και επαγγελματίες. Ιδιαίτερα τα προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών αφού θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας. Μπροστά από το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έγιναν εκδηλώσεις από τους πολιτιστικούς συλλόγους των Μεσοτοπιτών και της Ικαρίας.

Τα περίπτερα μας επισκέφτηκαν ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης , ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης , ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι.
Απο πλευράς Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , εκτός του Περιφερειάρχη, παρόντες ήταν και οι Αντιπεριφερειάρχες  Ηρακλής Βερβέρης , Κώστας Γανιάρρης και Αποστολία Λύκου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κουλουλίας και Μανώλης Βασιλιάς. 
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης δήλωσε" η προβολή των τοπικών μας προϊόντων που γίνεται μέσω του  το «2ο Agro Quality Festival είναι σημαντική. Τα προϊόντα μας λόγω της ποιότητας τους ξεχωρίζουν , μπορούν άνετα να ανταγωνιστούν τα ομοειδή προϊόντα των άλλων περιοχών , αρκεί να υπάρξει συστηματική και οργανωμένη προβολή".