Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η Μιλένα Αποστολάκη στη Μυτιλήνη.

Τη Μυτιλήνη επισκέφτηκε τη Παρασκευή  (20/5) η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Μιλένα Αποστολάκη.
Η επίσκεψή πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια της πορείας των κομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ προς την  Εθνική Συνδιάσκεψη, που θα γίνει στις 3 του Σεπτέμβρη.
Εκτός από της ομιλείας  προς τα κομματικά στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ , δόθηκε και συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.
Η συνέντευξη, που δόθηκε στο ξενοδοχείο ΛΩΡΙΕΤ,  παρουσία του Γραμματέα της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Βορείου Αιγαίου, Ηρακλή Βερβέρη,  της Γραμματέας ΝΕ Λέσβου, Μαρίας Ψήμμα,  περιστράφηκε κυρίως στη ΄προβολή των πολιτικών που άσκησε  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λόγω αρμοδιότητας της υφυπουργού. Επίσης   αναφέρθηκε και σε θέματα του αγροτικού τομέα που αφορούν τη Λέσβο.

Μεταξύ των άλλων υποστήριξε ότι , λόγω του χαρακτήρα της οικονομίας του νησιού, η αγροτική πολιτική που εφαρμόζεται παίζει σημαντικό ρόλο. Επίσης για   τη κυβέρνηση,  τα αγροτικά θέματα,  αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. «Θεωρούμε πως η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο αγροτικός τομέας, μαζί με τον τουρισμό και τη ναυτιλία, και ο δρόμος για να βγούμε από την ύφεση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ανατροπή του σημερινού αρνητικού ισοζυγίου, η αύξηση του παραγόμενου πλούτου και η μείωση των εισαγωγών, να αποκτήσουν τα προϊόντα ταυτότητα, να αυξήσουν την προστιθέμενη αξία τους και να ανεβάσουν το επίπεδό τους.»

Η κ. Μιλένα Αποστολάκη αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει  το Υπουργείο για :
  •   την παραχώρηση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων σε αγρότες όλης της επικράτειας,
  •   στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για μικρούς αγρότες και στο νέο πλαίσιο λειτουργίας τού   ΕΛΓΑ,
  •  καθώς και στις προσπάθειες εξυγίανσης των αγροτικών συνεταιρισμών.

Για τη Λέσβο η υφυπουργός υποστήριξε :
  • ότι ο κάμπος της Καλλονής θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα παραχώρησης εκτάσεων,
  • ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και το «καλάθι αγροτικών προϊόντων» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στις 7 Ιουνίου στη Χίο).
  • Επαναβεβαίωσε τη πολιτική απόφαση της λειτουργίας/αναβάθμισης σε Ινστιτούτο το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Τέλος, αναφερόμενη στις χαμηλές τιμές του λαδιού, στάθηκε στην αδυναμία του κράτους να παρέμβει, καθώς και στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών.....