Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Δίαιτα : Αξιολογήστε την ετοιμότητά σας για την αλλαγή


Απώλεια βάρους: Αξιολογήστε την ετοιμότητά σας για την αλλαγή
Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, δείτε αν είστε πράγματι έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν είστε ακόμα, ακολουθούν κάποια μέτρα που μπορείτε να πάρετε.
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Η επιτυχία σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ετοιμότητα σας να ανταποκριθείτε σε μια τέτοια πρόκληση. Εάν το επιχειρήσετε πριν να είστε έτοιμοι, τότε μπορεί να αποτύχετε. Ελέγξτε τον εαυτό σας με τις ερωτήσεις που ακολουθούν.
1.Είστε πρόθυμοι να κάνετε μακροπρόθεσμες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας;
Η επιτυχία ενός προγράμματος απώλειας βάρους εξαρτάται από μόνιμες αλλαγές που θα κάνετε στον τρόπο ζωής σας, όπως η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων και η άσκηση. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Το να ξέρετε ότι πρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας και το να προβείτε πραγματικά σε αυτές τις αλλαγές είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.  Μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσετε την άποψή σας σχετικά με τη διατροφή, τρώγοντας περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Θα πρέπει επίσης να βρείτε, τουλάχιστον, μισή ώρα καθημερινά για να εντάξετε την γυμναστική στο πρόγραμμά σας. Η άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μην ανακτήσετε το χαμένο σας βάρος.
Κίνητρό σας για αυτές τις αλλαγές μπορεί να είναι καλύτερη υγεία, βελτιωμένη εμφάνιση ή απλά μια καλύτερη αίσθηση του εαυτού σας γενικά. Όσο έχετε υγιή κίνητρα, δεν έχει πραγματικά σημασία ποια είναι αυτά. Βρείτε τα και επικεντρωθείτε σε αυτά.
2. Αντιμετωπίζετε μεγάλα προβλήματα στη ζωή σας;
Εάν έρχεστε αντιμέτωποι με σοβαρά γεγονότα, όπως προβλήματα στο γάμο σας, άγχος στην εργασία σας, ασθένειες ή οικονομικά προβλήματα, μπορεί να μην θέλετε να προσθέσετε επιπλέον αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες και καθημερινή άσκηση. Αντ’ αυτού, θεωρήστε ότι δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ηρεμήσει, μπαίνοντας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
3. Έχετε μια ρεαλιστική εικόνα των κιλών που πρέπει να χαθούν, καθώς και το πόσο γρήγορα πρέπει να γίνει αυτό;
Η επίτευξη και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι μια δια βίου διαδικασία. Μακροπρόθεσμα, είναι καλύτερα να θέσετε ως στόχο την απώλεια 0,5 έως 1 κιλού την εβδομάδα. Για να χάσετε 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα, θα πρέπει να κάψετε 500 έως 1000 θερμίδες παραπάνω από όσες καταναλώνετε καθημερινά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με χαμηλοθερμιδική δίαιτα και τακτική σωματική δραστηριότητα – άσκηση.
Αρχικά μπορείτε να χάσετε πιο γρήγορα βάρος από ό,τι εάν κάνατε σημαντικές αλλαγές: Απλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για κάτι που δεν είναι εις βάρος της υγείας σας. Μην απογοητευτείτε, εάν ο ρυθμός απώλειας βάρους μειωθεί μετά τις μεγαλύτερες αρχικές απώλειες.
4. Έχετε επιλύσει οποιαδήποτε συναισθηματικά ζητήματα συνδέονται με το βάρος σας;
Τα συναισθήματα συνδέονται πολύ συχνά με τη διατροφή μας. Ο θυμός, το άγχος, η θλίψη και η πλήξη μπορεί να προκαλέσει το λεγόμενο συναισθηματικό φαγητό. Επίσης, εάν είχατε στο παρελθόν μια ιστορία διατροφικής διαταραχής, τότε η απώλεια βάρους μπορεί να είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Ξεκινήστε να εντοπίζετε συναισθηματικά ζητήματα σχετικά με την διατροφή σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν προκλήσεις που θα προκύψουν. Συζητήστε με τον διατολόγο σας τις καλύτερες επιλογές που έχετε για την απώλεια βάρους.
Υπάρχουν πολλές σημαντικές στρατηγικές που θα μπορούσε να σας συστήσει ένας διαιτολόγος μετά από δική σας, φυσικά, απόφαση και το βασικότερο: «ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙ».