Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αξιολόγηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσείων


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αξιολόγηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσείων (European Museum Academy – EMA) στα πλαίσια του διαγωνισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσείων. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια διεθνούς προβολής και αναγνώρισης του έργου που επιτελεί το Μουσείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει και στην προβολή της Λέσβου.
Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε επιστημονικά, τεχνικά ή βιομηχανικά Μουσεία και επιστημονικά κέντρα ως αναγνώριση της αριστείας στον τομέα τους και αποσκοπεί στην προβολή καλών πρακτικών σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των επισκεπτών από τα Μουσεία και καινοτόμων δράσεων παρουσίασης των συλλογών τους στο ευρύ κοινό.
 H αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Arno van Berge Henegouwen, Διευθυντή του Τμήματος Φυσικής Ιστορίας του Μουσείου Museon της Χάγης και μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων ο οποίος βρέθηκε στη Λέσβο για το σκοπό αυτό από 18 έως 21 Νοεμβρίου 2011.