Το «αρνάκι Λέσβου» οδεύει για Π.Ο.Π. με πρωτοβουλία του Δήμου Λέσβου. Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Γ. Τσακίρης, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταχώρισης για το συγκεκριμένο προϊόν στο κοινοτικό μητρώο των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Εξάλλου στη Θεσσαλία βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια από την περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σε συνεργασία με το Δήμο, την ΕΑΣ και τον Κτηνοτροφικό σύλλογο Ελασσόνας για το «αρνάκι Ελασσόνας» και «κατσικάκι Ελασσόνας». Να σημειωθεί πως η διαδικασία της καταχώρησης ενός προϊόντος ως Π.Ο.Π. διαρκεί συνήθως πάνω από δύο χρόνια. «Είναι επιβεβαιωμένο πως τα προϊόντα Π.Ο.Π. βελτιώνουν το εισόδημα των παραγωγών και επιπλέον ενισχύονται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απ' τη στιγμή που υπάρχει ανάλογη προσπάθεια στη Θεσσαλία πιστεύω πως και για τη Λεσβιακή Φυλή μπορεί να υπάρχει ανάλογή εξέλιξη» δήλωσε ο κ. Τσακίρης.