Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Tα αυτοκίνητα της Google στη Λέσβο

Το αυτοκίνητο της Google μπροστά στο Δημαρχείο Μυτιλήνης
Tο αυτοκίνητο της Google "σκανάρει" τους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων, συγκεντρώνοντας φωτογραφικό υλικό.

Το υλικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα streetview, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του ίντερνετ να βλέπουν δρόμους με πολύ κοντινές φωτογραφικές λήψεις. Με το Street View η υπηρεσία Google Maps φτάνει σε ένα νέο επίπεδο και επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν και να περιηγηθούν σε μια περιοχή, με πανοραμικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από το επίπεδο του εδάφους. Για πρόσβαση στις εικόνες αυτές, οι χρήστες μπορούν απλά να κάνουν drag-and-drop το σχετικό εικονίδιο σε οποιονδήποτε δρόμο είναι χρωματισμένος με μπλε. Μπορούν να κινηθούν κατά μήκος δρόμων ή να κοιτάξουν τριγύρω τους, με θέα 360 μοιρών.
Το Street View έχει πολλές και διάφορες πρακτικές χρήσεις. Χρησιμοποιώντας το Street View μπορείτε εύκολα να βρείτε την ακριβή τοποθεσία για ένα σημαντικό ραντεβού ή το κοντινότερο καφέ, να σχεδιάστε μια έξοδο για φαγητό σε ένα εστιατόριο με τους φίλους σας ή να βρείτε το καλύτερο σημείο απ’ όπου θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε έναν μαραθώνιο ή μια παρέλαση.

Εάν μετακομίζετε, ακόμα κι εάν αλλάζετε πόλη, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο ελέγχοντας ακίνητα και την γύρω περιοχή εκ των προτέρων, αλλά και παίρνοντας τις οδηγίες για να φτάσετε ως εκεί. Το Street View σας επιτρέπει να δείτε ένα ξενοδοχείο ή μια παραθεριστική οικεία πριν την νοικιάσετε ή κλείσετε δωμάτιο, και να εξερευνήσετε διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ταξίδι στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 2010 και αυτές τις μέρες τα αυτοκίνητα της Google βρίσκονται στο νησί μας.