Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Και ο οδικός άξονας Καλλονή - Πέτρα στο ΕΣΠΑ

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία τριών μεγάλων οδικών αξόνων της Λέσβου έφερε απ’ την Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης, μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Βερβέρη ότι την Πέμπτη θα γίνει δεύτερη προσπάθεια για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, ενώ μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και ο δεύτερος μεγάλος οδικός άξονας, ο Καλλονής - Πέτρας.

Το τρίτο έργο που απασχόλησε τη συνάντηση, είναι ο δρόμος από Παράκαμψη Μόριας προς Λάρσο - Καλλονή, που έχει ξεκινήσει απ’ το προηγούμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί άμεσα και με πρόσθετα κονδύλια προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Τρεις μεγάλοι δρόμοι…
Στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας έχει ήδη ενταχθεί απ’ το φθινόπωρο του 2011 ο οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου με 44,5 εκατ. ευρώ. Λόγω της απεργίας των Μηχανικών του Δημοσίου στην Αττική, το έργο δε δημοπρατήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί στις 13 Δεκεμβρίου, διαδικασία για την οποία - όπως μας είπε ο κ. Βερβέρης - ενημερώθηκε πως θα επαναληφθεί στις 19 Ιανουαρίου. Μάλιστα, υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον και απ’ το γραφείο του Νίκου Σηφουνάκη, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα που θα μετέθεταν ακόμη παραπέρα τη δημοπρασία και κατ’ επέκταση την έναρξη του μεγάλου έργου. Οπότε, εκτός απροόπτου ή νέας απεργιακής κινητοποίησης της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, η δημοπρασία του δρόμου θα γίνει κανονικά.
«Ο υφυπουργός», συνέχισε ο κ. Βερβέρης, «με πληροφόρησε ότι ολοκληρώνεται σε επίπεδο ωρίμανσης ο φάκελος του δεύτερου καινούργιου μεγάλου οδικού άξονα της Λέσβου, του δρόμου από Καλλονή προς Πέτρα, και όλα δείχνουν πως μέσα στο Μάρτιο θα προχωρήσει η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, με 25 εκατ. ευρώ.»
Για τον άλλο σημαντικό οδικό άξονα που ως έργο-γέφυρα συνεχίζεται απ’ το Γ΄ στο Δ΄ Κ.Π.Σ., το δρόμο Παράκαμψη Μόριας - Λάρσος - Καλλονή, ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε στον αντιπεριφερειάρχη πως δεν υπάρχει απολύτως καμμία εμπλοκή στην εξέλιξή του και μάλιστα επίκειται και συμπληρωματική σύμβαση, μεγάλου ύψους, περίπου στο μισό της αρχικής, με την οποία και εξασφαλίζεται η πίστωση για την ολοκλήρωση του δρόμου, αφού είναι γνωστό πως με το ποσόν της αρχικής ένταξης δεν υπήρχε δυνατότητα να τελειώσουν όλα τα τμήματα του δρόμου.



από το «εμπρός»