Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ


Αστυνομικό δελτίο της 23/11/2011
Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, στη Μυτιλήνη, για παράβαση της νομοθεσίας «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».
Κατασχέθηκαν 140 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου ( CD ) και 60 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας ( DVD ).

Συνελήφθη, την Παρασκευή (13-01-2012) το απόγευμα, στην οδό Ναυμαχίας Έλλης, στη Μυτιλήνη, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ένας υπήκοος Αφγανιστάν ηλικίας 23 ετών, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».
Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν, σε έρευνα που του έγινε και κατασχέθηκαν, 140 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου ( CD ) διαφόρων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών καθώς και 60 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας ( DVD ), τους οποίους προόριζε προς πώληση σε τρίτους. Οι παραπάνω ψηφιακοί δίσκοι είχαν αντιγραφεί και αναπαραχθεί παράνομα, χωρίς να φέρουν ειδική ταινία ασφάλειας και γνησιότητας .
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Συνελήφθησαν 10 ημεδαποί για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, στην Καλλονή Λέσβου.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 40χρονου ημεδαπού.

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 802 ευρώ, 270 μάρκες και 2 δέσμες παιγνιόχαρτων.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν  την Παρασκευή  (13-01-2012) το βράδυ, στην Καλλονή Λέσβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων και συμμετοχή σε αυτά καθώς και 9 ημεδαποί ηλικίας από 21 έως 47 ετών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Σε αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο, εντοπίσθηκε, στην περιοχή της Καλλονής Λέσβου, ειδικά διαμορφωμένη ισόγεια αίθουσα, ιδιοκτησίας του 40χρονου, στην οποία o 26χρονος, υπεύθυνος για τη λειτουργία της, είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκα», στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, ο ίδιος καθώς και οι προαναφερόμενοι 9 ημεδαποί.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της αίθουσας όπου διεξαγόταν το απαγορευμένο παίγνιο καθώς και στους συμμετέχοντες σε αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • Το χρηματικό ποσό των 802 ευρώ.
  • Δύο (2) δέσμες παιγνιόχαρτων, αποτελούμενες από 52 φύλλα έκαστη.
  • Διακόσιες εξήντα εννιά 269 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, οι οποίες δεν ανέγραφαν χρηματικό αντίκρισμα.
  • Μία (1) μάρκα χρώματος λευκού, η οποία έφερε την επιγραφή « Dealer ».
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 40χρονου ιδιοκτήτη της παραπάνω αίθουσας, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Σύλληψη 26χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, στη Μυτιλήνη.

Συνελήφθη  την Παρασκευή  (13-01-2012) το βράδυ, στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ένας υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 26 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν, σε έρευνα που του έγινε και κατασχέθηκαν, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο το οποίο περιείχε ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 0,2 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.