Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σημαντικές συναντήσεις του Δ. Χαλκιώτη για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών, τις άγονες γραμμές και το ΕΣΠΑ


Δύο σημαντικές συσκέψεις η μία στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η άλλη στο γραφείο του Πρωθυπουργού είχε την Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής ΠολιτικήςΔημήτρης Χαλκιώτης.
Ειδικότερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης με όλους τους Γραμματείς του Υπουργείου συζητήθηκαν θέματα αναπτυξιακής πολιτικής όπως η υδροδότηση των άνυδρων νησιών και οι άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου.
 Επίσης ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η ακτοπλοΐα αποτελεί το κύριο εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας.
 Εξάλλου ο κ. Χαλκιώτης έθεσε  το θέμα της  δυνατότητας συντονισμού της αναπτυξιακής πολιτικής του νησιωτικού χώρου από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής πρόταση η οποία είχε καθολική θετική αποδοχή.
 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού συζητήθηκε  η υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και η διαδικασία εκπλήρωσης των μνημονιακών υποχρεώσεων των Υπουργείων και Γραμματειών.