Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Πέθανε ο ελληνικής καταγωγής «θρύλος» του τουρκικού ποδοσφαίρου Λεφτέρ


Σε μία ξεχωριστή τελετή, παρόντος και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Λεφτέρ Αντωνιάδης οδηγήθηκε χθες στην τελευταία του κατοικία. Ο ελληνικής καταγωγής «θρύλος» του τουρκικού ποδοσφαίρου κηδεύτηκε με τιμές ήρωα και στο τελευταίο «αντίο» έδωσαν το «παρών» παραπάνω από 10.000 Τούρκοι.

Ανάμεσά τους και παίκτες της Φενέρμπαχτσε, καθώς η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στην έδρα της τουρκικής ομάδας το «Σουκρού Σαράτσογλου». Στην τελετή απέτισαν φόρο τιμής πολλές προσωπικότητες της γειτονικής χώρας, τόσο από τον χώρο του αθλητισμού όσο και από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, προεξάρχοντος, όπως αναφέραμε, του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Ο διεθνής μέσος Εμρέ Μπελόζογλου, μαζί με τους συμπαίκτες του ήταν αυτοί συνόδεψαν τον Λεφτέρ στην τελευταία κατοικία του. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Πολλές σημαίες της «Φενέρ», καθώς και φωτογραφίες του θρύλου του τουρκικού ποδοσφαίρου κοσμούσαν το «Σουκρού Σαράτσογλου». Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη συγκινησιακά, με τους φίλους της τουρκικής ομάδας να φωνάζουν κάποια στιγμή: «Δώστε την μπάλα στον Λεφτέρ για να σκοράρει».

Να θυμίσουμε πως θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου, Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών την προηγούμενη Παρασκευή. Ο Λευτέρης Αντωνιάδης -όπως ήταν αρχικά το όνομά του- γεννήθηκε το 1925 από Έλληνα πατέρα και Τουρκάλα μητέρα, είχε εξ' αρχής την τούρκικη υπηκοότητα και φόρεσε την φανέλα της εθνικής Τουρκίας. Υπήρξε αρχηγός της εθνικής Τουρκίας με 46 εμφανίσεις, ενώ πέτυχε 423 γκολ σε 615 εμφανίσεις με τη «Φενέρ». Στο τέλος της καριέρας του πέρασε και από το ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της ΑΕΚ, ενώ νωρίτερα είχε φορέσει τις φανέλες των Φιορεντίνα και Νις.