Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συγκλονιστικό video για την Ελλάδα του σήμερα!




Ολόκληρη η εκπομπή της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου στη Σουηδική τηλεόραση για την κρίση στην Ελλάδα.
Πριν ένα μήνα η Ελληνίδα δημοσιογράφος με την συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου ταξίδεψε στην Αθήνα για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την οικονομική κρίση. Τα γυρίσματα διήρκεσαν μία εβδομάδα και η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου κατέγραψε την δραματική κατάσταση ανέργων, επισκέφθηκε το χωριό SOS στην Βάρη αλλά και τη ζωή μιας οικογένειας στο Πέραμα που ζει με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα.
Στο ωριαίο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στις 3 Ιανουαρίου από το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Σουηδίας η Ελληνίδα δημοσιογράφος παρουσίασε τις απόψεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ, του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών. Η εκπομπή που φιλοξενήθηκε στο βραδινό πρόγραμμα του σουhδικού SVT προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας. 

«Το email μου έχει κατακλεισθεί από μηνύματα και το κινητό μου δεν έχει πάψει να χτυπά τις τελευταίες ημέρες» μας λέει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες προσφορές απλών Σουηδών πολιτών που της ζητούν τρόπους για να βοηθήσουν φτωχές οικογένειες Ελλήνων. 

«Νιώθω σαν να είμαι ανθρωπιστική οργάνωση που μου ζητούν να μεσολαβήσω για να στείλουν χρήματα στο χωριό SOS ή με κάποιο τρόπο να στέλνουν βοήθεια στα σπίτια των ανέργων και των φτωχών οικογενειών που παρουσιάσαμε στο ντοκιμαντέρ» είναι τα λόγια της Ελληνίδας δημοσιογράφου που δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της για την θερμή ανταπόκριση των μέχρι χθες «ψυχρών» Σουηδών απέναντι στους Ελληνες.