Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ταινία ''Χωρίς τίτλο'' απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ταινία: «Χωρίς τίτλο»- Αμερική- 2001-101΄
Κωμωδία
Παίζουν: Αλεκ Μπάλντουιν, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Γουίλιαμ Χ. Μέισι, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρεμπέκα Πίτζον, Τζούλια Στάιλς.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μάμετ
Στόρι: Το συνεργείο μιας παραγωγής φτάνει σε μια μικρή, επαρχιακή, άγνωστη πόλη, εκτός στους κατοίκους της, το Γουότερφορντ, για να γυρίσει μια ταινία εποχής που θα ονομάζεται «Ο παλιός μύλος». Βασικός λόγος: γιατί το συνεργείο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μιαν άλλη πόλη επειδή εκεί δεν υπήρχε μύλος κι επειδή ο σταρ της ταινίας (Αλεκ Μπόλντουιν) κυνηγούσε τα ανήλικα κοριτσάκια.
Στο Γουότερφορντ, οι κάτοικοι είναι αρχικά πρόθυμοι να βοηθήσουν αν και, αργότερα, ένας ντόπιος δικηγόρος, τσαντισμένος γιατί ο σεναριογράφος της ταινίας (Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν) του «έκλεψε» το κορίτσι του (Ρεμπέκα Πίτζιον), τους κάνει να αντισταθούν και μόνο με μια γενναία προσφορά χρημάτων δέχονται τελικά να υποχωρήσουν.
Σχόλιο: Ο Μάμετ («Η λέσχη της απάτης», «Η μαφία και ο λούστρος», «Η τιμή των Γουίνσλοου») ξέρει να τονίζει το παράλογο στις πράξεις των ανθρώπων, να αντλεί το κωμικό στοιχείο από μικρές, φαινομενικά ασήμαντες, λεπτομέρειες και να διεισδύει, με εκπληκτική άνεση, στους χαρακτήρες των ανθρώπων αλλά και, ως άνθρωπος του θεάτρου, να αποσπά εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς του. Συνολικά μια απολαυστική, με σατιρικές αιχμές, κωμωδία πάνω στον κόσμο του κινηματογράφου, που βλέπεται με ξεχωριστή απόλαυση.

Σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6:30.
Διοργανωτές: Text and video improving