Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εμμένει στα 2 ευρώ ο Αρ. Ταξείδης


Πλαζ ΤσαμάκιαΑνυποχώρητος  ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Αριστείδης Ταξείδης σχετικά με την αύξηση του εισιτηρίου στην πλαζ  Τσαμάκια, παρά τις αντιδράσεις πολιτών και φορέων.  «Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στη συντήρηση της πλαζ και πρέπει να βρούμε λύση. Τι άλλο να κάνουμε; Ο Δεσπότης δε μας δίνει χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταξείδης σήμερα το πρωί σε εκπομπή στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, όπου ήταν προσκεκλημένος.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει δυσκολία σε αρκετές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε άλλες παραλίες εκτός πόλης ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ απάντησε πως: «η πλαζ δεν είναι για όλο τον κόσμο, θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες   και ως επιχείρηση πρέπει να είναι κερδοφόρα».  Οι τόνοι ανέβηκαν όταν πραγματοποίησε παρέμβαση στην εκπομπή ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Γιάννης Καλιοντζής τονίζοντας πως: «είναι απαράδεκτο σε μια τέτοια κοινωνική συγκυρία να αυξάνεται το κόστος για ένα κοινωνικό αγαθό που είναι η  πρόσβαση στην παραλία» και πρόσθεσε πως «αν δεν μπορεί ο κ. Ταξείδης και η δημοτική αρχή να διαχειριστούν της πλαζ να την απελευθερώσουν στον κόσμο.» Για το θέμα θα υπάρξει σύντομα και ανακοίνωση από την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου. 
Αναφορά έγινε και στο θέμα του στελέχωσης με ναυαγοσώστη της πλαζ, για τον οποίο ο  κ. Ταξείδης ισχυρίστηκε πως αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό έξοδο και ότι δεν θα αξιοποιηθεί άτομο από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Σε επικοινωνία ωστόσο που είχαμε με την ΜΚΟ «Ηλιαχτίδα» (έχει αναλάβει  το πρόγραμμα στη Λέσβο) μας διαβεβαίωσε πως έχουν προκηρυχτεί 6 θέσεις ναυαγοσώστη για το Δήμο Λέσβου, χωρίς να είναι γνωστό σε ποιες παραλίες θα προσφέρουν υπηρεσίες.