Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Θέμα ωρών η επιστροφή της Ντόρας

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο ίδρυμα Κακογιάννη, θα γίνει η ανακοίνωση της εκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα συνοδεύεται από πλαίσιο αρχών υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.
Η τελική συμφωνία ΝΔ - ΔΗΣΥ συνοδεύεται από πλαίσιο πέντε σημείων, το οποίο θα επικαλείται το φιλελεύθερο στίγμα των δύο κομμάτων, την αναγκαιότητα να παραμείνει η χώρα στον δρόμο της Ευρώπης και στη ζώνη του ευρώ, την πρόθεσή τους να στηρίξουν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας κ.ά.), ενώ θα προβάλλει και την ανάγκη για στροφή της δανειακής σύμβασης υπέρ της ανάπτυξης και της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Μπακογιάννη θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο κ. Μαρκογιάννακης σε εκλόγιμη θέση στα Χανιά, ο κ. Αυγενάκης στο Ηράκλειο, ενώ ο κ. Κοντογιάννης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΣΥ στη Β' Αθήνας, θα επιστρέψει σε εκλόγιμη θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ηλείας.
Εως χθες παρέμενε ανοικτή και η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη της κ. Μπακογιάννη, άλλοτε προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Οικονόμου στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας, αλλά σε θέση που θα μπορούσε να είναι εκλόγιμη μόνο εάν η ΝΔ αυξήσει τις κοινοβουλευτικές έδρες της. Ο έτερος εξ απορρήτων συνεργάτης της Δημήτρης Ζαφειριάδης, αναμένεται να μείνει εκτός ψηφοδελτίων αναλαμβάνοντας θέση-κλειδί στην κεντρική διοίκηση της ΔΗΣΥ.