Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αλλαγή σκηνικού και στο νομό Λέσβου - Εκτός ο Ν. Σηφουνάκης


Γιάννης Ζερδελής Βουλευτής Σύριζαkaragiannis dimitris
Αλλάζει το πολίτικό σκηνικό και  στο Βόρειο Αιγαίο μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.  Στο 100% της ενσωμάτωσης στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου - Λήμνου τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη Βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, έχουν ως εξής: ΝΔ ποσοστό 18,63% και 1 έδρα, , ΚΚΕ 16,79% και 1 έδρα, ΣΥΡΙΖΑ 14,69% και 1 έδρα, ΠΑΣΟΚ 13,53%, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ 11,77%, ΔΗΜΑΡ 5,50%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4.65%. Στη Λέσβο σημαντική πτώση υπέστη το ΠΑΣΟΚ καθώς στις εκλογές του 2009 έχει συγκεντρώσει 42,19% ενώ μικρότερη πτώση είχε η ΝΔ που το 2009 είχε συγκεντρώσει 31,06%. Αντιθέτως μεγάλη αύξηση σημείωσε το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ που σε ότι αφορά το τελευταίο τριπλασίασε τη δύναμη του.
Σε ότι αφορά την σταυροδοσία, ο νομός Λέσβου θα εκπροσωπηθεί από τρία νέα πρόσωπα. Τους Παύλο Βογιατζή από τη ΝΔ, Δημήτρη Καραγιάννη από το ΚΚΕ και Γιάννη Ζερδελή από το ΣΥΡΙΖΑ. Με καταμετρημένο το 65,91% των εκλογικών τμημάτων στη Λέσβο  σε ότι αφορά την σταυροδοσία  πρώτος σε ψήφους ήρθε με 3.357 ψήφους ο Σπύρος Γαληνός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για να ακολουθήσει  ο Παύλος Βογιατζής με 2951 ψήφους. Από το ΚΚΕ  ο Δημήτρης Καραγιάννης τρίτος σε σταυρούς στη Λέσβο με 2826, ενώ ο Γιάννης Ζερδελής  τέταρτος σε σταυρούς στη Λέσβο με 2669. Ακολουθεί από τη ΝΔ ο Κώστας Μουτζούρης με 2349 σταυρούς , από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σηφουνάκης με 1977 σταυρούς και ο Παναγιώτης Καπάρας με 1726 σταυρούς.


Οι δηλώσεις των νέων βουλευτών
«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τελείωσε η εποχή του δικομματισμού και θα πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα συνεργασιών. Η αυριανή μέρα θα είναι πολύ δύσκολη» δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ,  Παύλος Βογιατζής.
«Ο αγώνας του ΚΚΕ θα συνεχιστεί στους χώρους εργασίας και για μας παραμένει αδιαπραγμάτευτο κάθε εργασιακό δικαίωμα. Λέμε όχι στη κυβέρνηση αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ και επιμένουμε στη Λαϊκή εξουσία» επεσήμανε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ,  κ. Δημήτρης Καραγιάννης.
 «Ο κόσμος δεν μας ψήφισε μόνο για να διαμαρτυρηθεί. Εμπιστεύθηκε την πρόταση διεξόδου από την κατάσταση που έχουμε περιέλθει» δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής.


***Άλλη μια εκπροσώπηση στη νέα Βουλή θα έχει ο Νομός Λέσβου καθώς εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστών και Εισαγγελέων ο οποίος κατάγεται  από την Νάπη της Λέσβου.


Τι δήλωσε ο Νίκος Σηφουνάκης

Μεταξύ άλλων, παραδέχεται ότι η λαϊκή ψήφος προς το ΠΑΣΟΚ ήταν ψήφος τιμωρίας, για δε την αποτυχία του να εκλεγεί, αναφέρει ότι πλήρωσε "βαρύ τίμημα" για την επιλογή της πολιτικής τού κόμματός του, με την οποία και συντάχθηκε.

Ο πρώην βουλευτής λέει ότι για το ΠΑΣΟΚ "έντονα προβάλλει πλέον η ανάγκη να ανασυγκροτηθεί, χαράζοντας εξ αρχής μια νέα στρατηγική, για να βρει τον καινούργιο δρόμο και ρόλο του στην ελληνική κοινωνία".