Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


Την αυτόνομη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με πλειοψηφία 78% κατά το Έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο τους που πραγματοποιήθηκε 19 - 20 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 
Προβολή 228mm99be223nd small.JPG σε παρουσίασηΗ άποψη που υποστήριζε τις προεκλογικές συνεργασίες συγκέντρωσε το 18,1% ενώ το 3,9% ήταν λευκά. Επιπλέον επικυρώθηκε η ομόφωνη πρόταση του Πανελλαδικού Συμβουλίου που κατατέθηκε να είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις επικείμενες εκλογές. Η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος αποδέχτηκαν τη σχετική πρόταση.
Σχολιάζοντας τις φήμες και διαδόσεις για παρασκηνιακές κινήσεις των ΟΠ για προεκλογικές συνεργασίες ο Μιχάλης Μπάκας, Γραμματέας της Περιφερειακή Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε:
«Με δεδομένη τη θέση μας ότι είμαστε σε αντίπερα όχθη με την κυβερνητική φιλοσοφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν θέλει ένα νέο ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η υπερσυγκέντρωση εξουσίας, ακόμα και εάν ξεκινάει με τις καλύτερες προθέσεις, καταλήγει στην αυθαιρεσία και την απομάκρυνση από τη λαϊκή βούληση. Γιαυτο το λόγο θεωρούμε εύλογο να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία αυτόνομα, υπερασπίζοντας τη δική μας ξεχωριστή πρόταση, πάντα όμως με τη δέσμευση και προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων για την επιτυχή διακυβέρνηση της χώρας. Διακηρύξαμε και πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου ότι θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Μιας λύσης που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη κοινωνία, με σεβασμό στο περιβάλλον, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη με σεβασμό στο μέλλον των παιδιών μας.
Από εκεί και πέρα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και κάποιοι συνεχίζουν να προωθούν φήμες και διαδόσεις για ψηφοθηρικούς λόγους.  Πάγια πρακτική μας είναι κάθε συζήτηση και πολιτική μας ενέργεια να γίνεται στο φως της δημοσιότητας και όχι σε υπόγειες διαδρομές.»
Περιφερειακή οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων