Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Νάσος Γιακαλής : Εντείνονται οι προσπάθειες για την έκδοση βίζας στους Τούρκους τουρίστες

Όπως δήλωσε στην Ερα Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τις αστυνομικές αρχές εντείνονται οι προσπάθειες προκειμένου τα Τελωνεία Χίου, Σάμου, Μυτιλήνης, Κω, και Ρόδου, να είναι έτοιμα για την έκδοση βίζας στους Τούρκους τουρίστες, που θα μπορούν να επισκέπτονται τα νησιά μας, χωρίς τη θεώρηση βίζας και να διαμένουν σε αυτά για περίπου 15 ημέρες. 
Στα τελωνεία θα γίνεται έλεγχος διαβατηρίων και για να επιτευχθεί ο στόχος έχει ζητηθεί η συνδρομή των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων ενώ από πλευράς Περιφέρειας θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να επιτύχει αυτή η πιλοτική προσπάθεια. 
«Με στόχο την αύξηση τούρκων επισκεπτών», είπε στην ΕΡΑ Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Νάσος Γιακαλής, «θα ξεκινήσει πιλοτικά η έκδοση βίζας στις πύλες εισόδου σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο Ρόδο και Κω. Είναι μια ενέργεια που προώθησαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και την οποία είχαμε ζητήσει μαζί με τον συνάδελφο μου, Γιάννη Μαχαιρίδη, τα Επιμελητήρια και άλλους φορείς. Πιστεύω ότι με τη σωστή συνεργασία θα αρθούν τα όποια εμπόδια θέτουν οι άλλες χώρες, εξαιτίας του ότι η χώρα μας έχει υπογράψει τη συνθήκη Σέγκεν και ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποβεί προς όφελος και των δυο χωρών. Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη με τον οποίο θα συναντηθώ αύριο στην Αθήνα», σημείωσε ο κ. Γιακαλής.