Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ν. Σηφουνάκης : Ο Λαός αποφάσισε και η απόφασή του είναι σεβαστή

Σηφουνάκης Νίκος


 Ο Ν. Σηφουνάκης, εμφανώς ήρεμος και ψύχραιμος, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Καθίσταται πασιφανές ότι η ψήφος προς το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ψήφος «τιμωρίας», αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας προς τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν και οδήγησαν τους πολίτες να προσέλθουν με θυμό στις κάλπες. Ήταν, όμως, αναγκαία τα μέτρα, γιατί θωράκισαν την Ελλάδα, της έδωσαν ανάσα ώστε μέχρι σήμερα να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Αντιλαμβάνομαι ότι προσωπικά κατέβαλλα βαρύ τίμημα στην κρίση του λαού γι αυτήν την επιλογή του κόμματός μου, με την οποία και συντάχθηκα.
Ο διάλογος και η ουσιαστική συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, νομίζω δεν ενδιέφερε κανέναν σ αυτήν την προεκλογική περίοδο. Το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του και ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούσαν. Δεν έπεισε, όμως, το μεγάλο μέρος των πολιτών. Άνοιξαν «οι ασκοί του Αιόλου» και εύχομαι να μην εισέλθει η χώρα μας -όπως χαρακτηριστικά είπε χθες ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης- σε άγνωστο προς το παρόν αύριο. Είθε να επαληθευθούν οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν στο λαό, στις οποίες πίστεψε και επένδυσε, είθε να είμαι εγώ αυτός που κάνω λάθος.
Το ζητούμενο της επόμενης ημέρας είναι οι πολιτικές δυνάμεις - τουλάχιστον αυτές που έχουν διακηρύξει το σαφή ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό - να δεσμευτούν και να εργαστούν για την τήρηση της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, παραμερίζοντας κοντόφθαλμα κομματικά συμφέροντα, ώστε να κυβερνηθεί η χώρα. Η επικράτηση του σοσιαλιστή Ολάντ στη Γαλλία, δημιουργεί καινούργιες ελπίδες στους ευρωπαϊκούς λαούς.
Άλλως, αν ακολουθηθεί η γνωστή «πεπατημένη», φοβάμαι ότι δεν θα αποφύγουμε τη σκοτεινή περίοδο ακυβερνησίας, με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα σε βάρος του λαού και ιδιαίτερα των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων.
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
Για τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, έντονα προβάλλει πλέον η ανάγκη να ανασυγκροτηθεί, χαράσσοντας εξαρχής μια νέα στρατηγική, για να βρει τον καινούργιο δρόμο και ρόλο του στην ελληνική κοινωνία».
Ο Νίκος Σηφουνάκης αναφερόμενος στη δική του περίπτωση, τόνισε ότι πλήρωσε το κόστος των επιλογών του, στις κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας, ψηφοφορίες της Βουλής, για την έγκριση των μέτρων του μνημονίου. Ευχαρίστησε τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους και πρόσθεσε με νόημα ότι παραμένει ενεργός πολίτης στον τόπο που αγάπησε και αναδείχθηκε.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΟΣ
«Σε ό, τι με αφορά, υπήρξα ο μόνος ίσως απ όλους τους υποψήφιους Βουλευτές όλων των παρατάξεων στο Νομό, ο οποίος λόγω της θετικής μου ψήφου, στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, για τις δανειακές συμβάσεις που συνομολογήθηκαν με τους Εταίρους μας, δέχθηκε συντεταγμένα πυρά αλλά και τη λοιδορία πολλές φορές. Ας είναι. Ήμουν και είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Μίλησα με αλήθεια και πιστεύω πως έκανα το καθήκον μου απέναντι στο λαό και στη χώρα.
Ευχαριστώ θερμά και από καρδιάς το λαό των νησιών μας, που με κράτησε και πάλι όρθιο μέσα στη γενική κατάρρευση, άσχετο που για λίγες ψήφους που υπολήφθηκε το ΠΑΣΟΚ, δεν θα τον εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο και αυτή τη φορά. Τον ευχαριστώ για την αγάπη του και την εμπιστοσύνη του, χάρη στην οποία με εξέλεξε σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις Βουλευτή του. Έτσι, ο ακριτικός μας Νομός είχε στο πρόσωπό μου, φωνή και εκπροσώπηση σχεδόν σε όλες τις Κυβερνήσεις, όλο αυτό το διάστημα. Οι δεσμοί που με συνδέουν εδώ και 30 χρόνια, με τον ευλογημένο αυτόν τόπο, βεβαίως και εξακολουθούν να παραμένουν ακατάλυτοι. Στέκομαι ενεργός και μάχιμος πολίτης και απ αυτό το μετερίζι δεν θα πάψω ποτέ να ενδιαφέρομαι για την πρόοδο του τόπου, για την ολοκλήρωση τόσων και τόσων μεγάλων έργων και υποδομών, που δρομολογήθηκαν με μεγάλη προσπάθεια και περίσσεια φροντίδα τα τελευταία χρόνια».
ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Ο Νίκος Σηφουνάκης, σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, τόνισε ότι πρέπει πάση θυσία οι παρατάξεις που πήραν πλειοψηφία να βρουν τρόπο να συνεννοηθούν και να σχηματίσουν κυβέρνηση, γιατί το ενδεχόμενο εκλογών σε σύντομο διάστημα, ενός μήνα από τώρα, όπως αναφέρουν τα διάφορα σενάρια, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικός για τη χώρα μας.
«Δεν μπορούμε να δείξουμε προς τα έξω ότι είμαστε μία χώρα, που παρά τη νωπή εντολή που πήρε από το λαό, δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Πρέπει να ενεργήσουμε όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που μέσα σε 48 ώρες σχημάτισαν κυβέρνηση. Οι παρατάξεις που επέλεξε ο λαός να δώσει την πλειοψηφία, οφείλουν να συνεννοηθούν και να σχηματίσουν κυβέρνηση όσο το δυνατόν πιο σύντομα».