Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μεγαλειώδη νίκη σημείωσε χθες το απόγευμα η Καλλονή!

  Η ΑΕΛΚ νίκησε 4-1 τη Βέροια για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστής στο ματς του «Ταρλά», ο Λεοζίνιο ο οποίος πέτυχε δυο υπέροχα γκολ για λογαριασμό της ομάδας της Μυτιλήνης και βοήθησε στο να «καθαρίσει» το ματς και να μην αγχωθεί από την ισοφάριση της Βέροιας. Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις όπως μεταδόθηκαν από την τηλεόραση της Nova: https://youtu.be/6ssmniaigS4.
  Με την Καλλονή να είναι πιο κινητική ξεκίνησε το ματς στον «Ταρλά», ωστόσο κι η Βέροια συνέβαλε στο να γίνει εξαιρετικό και γρήγορο ματς αφού δεν κλείστηκε κι αναζήτησε το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν καλύτεροι και στο 12’ πήραν προβάδισμα με ωραίο σουτ του Χουάνμα μέσα από την περιοχή! Η απάντηση της Βέροιας ήταν άμεση, αφού στο 16’ ο Καλτσάς με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ σημείωσε το 1-1 και έτσι το ματς βρέθηκε πάλι στην απόλυτη ισορροπία, αλλά για λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
  Με τη σέντρα, ο Λεοζίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο κάτω από τη σέντρα, προχώρησε και είδε εκτός εστίας τον Τζινάρ με αποτέλεσμα να τον «κρεμάσει» με ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ-λόμπα από αρκετά μεγάλη απόσταση. Ο πορτιέρο της Βέροιας «ρέφαρε» πάντως το λάθος του, αφού στο 19’ κράτησε το 2-1, αποκρούοντας πέναλτι του Χουάνμα, το οποίο είχε κερδίσει ο Αντώνης Πετρόπουλος. Ο Έλληνας φορ στο 35’ είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι του Τζινάρ, ενώ δοκάρι είχε κι η Βέροια με τον Μπεν στο 42’ για να μείνει το 2-1 ως το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκρανέρο προσπάθησε να κάνει διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, έτσι ώστε να βοηθήσει τη Βέροια να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που ωστόσο δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι. Αν και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων για ένα τέταρτο, δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ, με την Καλλονή σταδιακά να ανακτά τον έλεγχο και να έχει έναν εξαιρετικό Λεοζίνιο ο οποίος στην ουσία «τελείωσε» το ματς με το δικό του δεύτερο τέρμα και τρίτο της ομάδας του στο 71’.
  Με το 3-1 να έχει γείρει την πλάστιγγα οριστικά προς την πλευρά της Καλλονής, η Βέροια δεν είχε να χάσει και πολλά και επιτέθηκε περισσότερο, όμως, και πάλι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Χογκ να σταματάει τους Μπεν και Καλτσά. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντέντζο εκμεταλλεύτηκε την τραγική άμυνα της Βέροιας και διαμόρφωσε το 4-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στον «Ταρλά».
  Με εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του και δυο υπέροχα γκολ, ο Λεοζίνιο ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ο Βραζιλιάνος μέσος απέδειξε πως στην καλή του μέρα μπορεί να παρασύρει σε μεγάλες νίκες την ομάδα του, όπως ήταν αυτή απέναντι στη Βέροια.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αντέτζο, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (84΄ Αλβες), Μανούσος, Χουάνμα (76΄ Ναβάρο), Πετρόπουλος (91΄ Αράς).
ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Βέρτζος (69΄ Μπαργκάν), Κάλι, Μαραγκός, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Πέρες, Γεωργιάδης (74΄ Κάμπορα), Καλτσάς, Μπεν