Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ανάληψη Ευθύνης (Μυτιλήνη-Επίθεση σε Εurobank)


Μυτιλήνη 30/03/2011
Ζούμε σε καιρό πολέμου. Τον καιρό που οι καταπιεσμένοι δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση από κράτος και κεφάλαιο είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιούμε από ποιά θέση μιλάμε και ποιά πλευρά υποστηρίζουμε με το λόγο μας και τις πράξεις μας. Με αυτό το δεδομένο μπορούμε να δούμε μια θολή κάθετη γραμμή που διαχωρίζει τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα και γίνεται ξεκάθαρη κάθε φορά που οι από κάτω αμφισβητούν τις αποφάσεις των κυρίαρχων και δέχονται την κατασταλτική τους βία, οπότε και αναδεικνύονται οι συνεκτικοί δεσμοί μεταξύ των αγωνιζόμενων ενάντια στις αποφάσεις αυτές. Δεν υποστηρίζουμε αδιακρίτως όποιον αγωνίζεται. Ωστόσο,η βία του κράτους πρέπει να απαντιέται με βία. Κάθε ανυποχώρητος και αδιαμεσολάβητος αγώνας ενάντια στα συμφέροντα και τα σχέδια των κερδοσκόπων,και υπέρ της ελευθερίας των ανθρώπων να καθορίζουν τις ζωές τους όπως θέλουν,ενισχύει την κοινωνική εντροπία και δεν παύει να είναι με το μέρος μας αφού βλέπουμε αυτή τη διαχωριστική γραμμή από το στρατόπεδο των πρώτων.
Η αλληλεγγύη, της οποίας η έννοια εκφυλίζεται από την υπερβολική χρήση της λέξης από κάθε είδους λαϊκιστές δημαγωγούς, εκτός από συστατικό με το οποίο δημιουργήθηκαν και εξελίχτηκαν οι ανθρώπινες κοινωνίες,είναι και ένα πολύ ισχυρό όπλο για το στρατόπεδο των από κάτω μέσα στον κοινωνικό πόλεμο.Γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον εχθρό όταν εκφράζεται έμπρακτα και ο φορέας της επιδιώκει να μεταδώσει το αντίστοιχο πολιτικό μήνυμα σε όσο το δυνατόν πλατύτερα στρώματα καταπιεσμένων.
Στις 4.20 ξημερώματα τετάρτης επιτεθήκαμε με σφυριά στο υποκατάστημα της Eurobank στην πόλη μας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας και με σκοπό να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα – απόδειξη ύπαρξης ανθρώπων σκεπτόμενων και έτοιμων για δράση – και στα δύο στρατόπεδα. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της, η Eurobank κατέχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε που είναι ο κύριος κατασκευαστής του ΧΥΤΑ Κερατέας. Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής, που αγωνίζονται για πάνω από 100 ημέρες και δέχονται συνεχείς βάρβαρες επιθέσεις από τα σκυλιά των τραπεζιτών και των εργολάβων – ναι τους μπάτσους εννοούμε – με αποτέλεσμα τραυματισμούς πολιτών, καταστροφές στις περιουσίες τους, μια γυναίκα έγκυος να χάσει το παιδί της, έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνια μποϋκοτάζ της συγκεκριμένης τράπεζας. Αυτά φυσικά δεν ακούγονται ούτε γράφονται ποτέ στα καθοδηγούμενα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης. Ακούγονται και γράφονται όμως στα ανεξάρτητα μέσα πληροφόρησης και στο http://antixyta.blogspot.com.
Το κράτος έχει μεταφέρει ήδη πολλά από τα σκουπίδια του (3000) από το στρατόπεδο των ΜΑΤ, στην Κερατέα. Ώρα να πάρουν κι αυτά και τα υπόλοιπα, να πάνε να τα κάψουν μέσα στα δικαστήρια, τα αστυνομικά τμήματα και τη Βουλή.
Κερατέα είμαστε μαζί σου!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Αλληλέγγυοι – Αλληλέγγυες