Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Οι φοιτητές γύρισαν την πλάτη στις εκλογές

Το κλίμα στη Νομική Σχολή της Αθήνας ήταν υποτονικό χθες το μεσημέρι κατά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών
Θολό τοπίο κατάφεραν να δημιουργήσουν για άλλη μια φορά οι φοιτητικές παρατάξεις, όσον αφορά τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Από τα στοιχεία που έδιναν μέχρι αργά τη νύχτα δεν ήταν δυνατό να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα ποσοστά των παρατάξεων και τις πραγματικές επιλογές που έκαναν οι φοιτητές. Καμία παράταξη δεν ήταν σε θέση να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των φοιτητών που πήγαν να ψηφίσουν, το ποσοστό της αποχής αλλά και τα πραγματικά ποσοστά των παρατάξεων.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η ΠΑΣΠ φαίνεται ότι έχασε σημαντικό μέρος των δυνάμεών της, ενώ η ΔΑΠ αύξησε τα ποσοστά της, χωρίς να είναι ορατό το μέγεθος της διαφοράς μεταξύ των δύο παρατάξεων. Οσον αφορά την ΠΚΣ, αύξησε οριακά τις δυνάμεις της, ενώ οι άλλες δύο παρατάξεις της Αριστεράς (ΕΑΑΚ και Αριστερή Ενότητα) κατέγραψαν μικρή πτώση.

Κατά τα λοιπά, φαίνεται πως δεν κερδήθηκε το στοίχημα της μεγάλης προσέλευσης στις κάλπες και η αποχή διατηρήθηκε στα περσινά υψηλά επίπεδα.
Μία μεγάλη μερίδα φοιτητών αποφάσισε για ακόμη μία φορά να «γυρίσει την πλάτη» στις φοιτητικές παρατάξεις ή σε κάποιες από αυτές, οι οποίες αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, προσελκύουν φοιτητές και ζητούν την ψήφο τους με... ανταλλάγματα εκδρομές στη Μύκονο και πάρτι σε μαγαζιά της παραλιακής.
Το κλίμα στη Νομική Σχολή της Αθήνας το μεσημέρι ήταν υποτονικό, ενώ η βροχόπτωση, που κράτησε λίγα λεπτά, «έδιωξε» από τα τραπεζάκια των παρατάξεων όσους φοιτητές προσπαθούσαν με τα φυλλάδιά τους την ύστατη ώρα να προσεγγίσουν όσους περισσότερους σπουδαστές μπορούσαν.
Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων δήλωσαν ότι η εικόνα για τη συμμετοχή ήταν μειωμένη συγκριτικά με πέρυσι, εξέφρασαν ωστόσο την ελπίδα ότι τις απογευματινές ώρες θα ερχόταν να ψηφίσει ο μεγάλος όγκος.
Οι λόγοι της αποχής, σύμφωνα με τους φοιτητές, είναι η απαξίωση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, η απογοήτευση που υπάρχει για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις φοιτητικές παρατάξεις.
Ολοι, πάντως, εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για άνοδο των ποσοστών τους, ενώ η έκδοση κοινών αποτελεσμάτων μετατίθεται -όπως γίνεται κάθε χρόνο- για το επόμενο έτος.