Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Παραμένουν απλήρωτοι οι απογραφείς από τη Στατιστική Υπηρεσία

Υπό το φόβο της κατάληψης

Οι απλήρωτοι απογραφείς και τομεάρχες που εργάστηκαν για λογαριασμό της Στατιστικής Υπηρεσίας για την απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 2011, συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη έξω από τα γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.
Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η γνωστοποίηση του ζητήματος στην κοινωνία της Λέσβου, η κατάθεση του κειμένου διαμαρτυρίας στην υπηρεσία και η αποστολή του στα κεντρικά της Ελ. Στατ.
Τα γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ήταν κλειδωμένα και οι υπάλληλοι βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας μ ένα έτοιμο κείμενο απάντηση στα αιτήματα των διαμαρτυρομένων.
Η προϊσταμένη της υπηρεσίας ενημέρωσε τους απλήρωτους διαμαρτυρόμενους πως η υπηρεσία με εντολή του Γεωργίου Ανδρέα (πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) είναι κλειστή, με το φόβο της κατάληψης. Κατόπιν πιέσεων, μετέβησαν στα γραφεία της υπηρεσίας, όπου και πρωτοκολλήθηκε το κείμενο των αιτημάτων τους, ενώ την ίδια στιγμή
ζητήθηκε γραπτώς η εντολή για το κλείσιμο της υπηρεσίας. Τέτοιο κείμενο δεν στάλθηκε ποτέ, ενώ στις επανειλημμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν με την Αθανασία Ξενάκη (γενική διευθύντρια Στατιστικών Ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ), δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων, όμως οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν ότι δεν είναι επαρκείς καθόσον χάνονται στα γρανάζια του γραφειοκρατικού συστήματος, ενώ το αίτημα καταβολής αποζημίωσης για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν εκπληρώθηκε.
Νέα συνάντηση των απλήρωτων απογραφέων τομεαρχών προγραμματίζεται την Τετάρτη στις 21:00, στο κτήριο Α.Τ.Ε. (έναντι Ο.Τ.Ε.)
Να υπενθυμίσουμε ότι τα αιτήματα των απλήρωτων απογραφέων συνοψίζονται στα εξής:
- Άμεση και εξ ολοκλήρου καταβολή των δεδουλευμένων με βάση το Κ1
- Παραγραφή των κρατήσεων
- Αμοιβή για τις ώρες των σεμιναρίων ίση με αυτή που προβλέφθηκε για τους εφεδρικούς απογραφείς.
«Δημοκράτης»