Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αγώνας δρόμου για το 5ο Δημοτικό Μυτιλήνης

Να τεθεί το 5ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητούν οι γονείς των μαθητών με επιστολή τους στο ιδιαίτερο γραφείο του Κάρολου Παπούλια. 
Συγκεκριμένα σε επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου αναφέρεται η αναγκαιότητα να μη χαθεί ούτε μια μέρα από τη διαδικασία εκπόνησης μελετών, προκειμένου αυτές να ολοκληρωθούν μέσα στις προθεσμίες που επιτάσσει το αντίστοιχο μέτρο του ΕΣΠΑ, από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν οι εργασίες αποκατάστασης του σχολείου. Για το λόγο αυτό καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφτεί το εγκαταλελειμμένο κτίριο του 5ου Δημοτικού προκειμένου να διαπιστώσει την άμεση ανάγκη των εργασιών. 
Να υπενθυμίσουμε πως το προ εξαετίας σχολικό κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση και έκτοτε δεν έχει σημειωθεί καμία αποτελεσματική προσπάθεια αποκατάστασής του, ενώ η στέγαση των μαθητών εξακολουθεί να γίνεται σε λυόμενες κατασκευές. Τους τελευταίους μήνες ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια ενεργοποίησης και συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να μη χαθεί και η ευκαιρία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό ζητούν συμβολικά και τη συμπαράσταση του Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα.