Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου : Άμεσα εθνικός φορέας για το ελαιόλαδο

Να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία εθνικού φορέα για το ελαιόλαδο, ώστε επιτέλους να υπάρξει εθνική πολιτική για αυτό το τόσο σημαντικό αγροτικό προϊόν ζητά μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του το τοπικό γραφείο Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται πως οι πολιτικές των τελευταίων ετών τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των ελληνικών κυβερνήσεων οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση των τιμών παραγωγού του ελαιολάδου, ενώ ταυτόχρονα συνεχώς αυξάνεται η ψαλίδα με την τιμή του για τους καταναλωτές. 
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη δημιουργία εναλλακτικών δικτύων διακίνησης και διανομής αγροτικών προϊόντων και με αυστηρό έλεγχο και εξοντωτικές ποινές στους παραβάτες για νοθεία και αισχροκέρδεια. 
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στρατής Νικολάου μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε πως: «αν δεν υπάρξει αποφασιστική αλλαγή πολιτικής θα δούμε δυστυχώς τον ελαιώνα να ερημώνει. Ένα άμεσο μέτρο που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση είναι η απεμπλοκή της διαδικασίας δανειοδότησης των συνεταιρισμών με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι μονόδρομος για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά ελαιολάδου και να καταλήξουν κάποια χρήματα στους παραγωγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους έλληνες παραγωγούς τόσο με παρεμβάσεις του στην ευρωβουλή όσο και στο ελληνικό κοινοβούλιο».