Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ. ΓΑΛΗΝΟ‏


ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣΟ Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, θέτει τα ανυπέρβλητα πολλές φορές προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους.
Ο μέσος Έλληνας πολίτης, ο οποίος έχει καταστεί αναξιόχρεος όχι από ιδία υπαιτιότητα αλλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δηλαδή του συνδυασμού της διεθνούς συγκυρίας και της διαχρονικής ανεπάρκειας του Ελληνικού οικονομικού συστήματος , ευλόγως θα περίμενε το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους να ακολουθήσει αυτό του δημοσίου χρέους. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, πρέπει να διευκολυνθούν από μία ισχυρή κρατική παρέμβαση, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα
1.την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής
2.τη  μείωση του επιτοκίου των κάθε φύσεως δανείων που έχουν επωμισθεί και
3.την μείωση μέρους του υπολειπομένου κεφαλαίου ώστε η ωφέλεια των Τραπεζών που προκύπτει από την ανακεφαλαιοποίηση να περάσει κατά ένα λογικό ποσοστό στο πραγματικό υποκείμενο της οικονομίας που είναι ο πολίτης. Ήδη, υπάρχει μεγάλος Ελληνικός Τραπεζικός Οργανισμός που έχει προχωρήσει με δική του πρωτοβουλία σε τέτοιες ρυθμίσεις εδώ και 18 μήνες και υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που έχουν ωφεληθεί.
 Έτσι, η μηνιαία επιβάρυνσή τους από τα δάνεια θα είναι αντίστοιχη με τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία από την άνωθεν επιβεβλημένη συνεχή μείωση των εισοδημάτων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί άμεσα για να μειωθούν οι μηνιαίες δόσεις των δανείων και να προσαρμοσθούν στη ραγδαία μείωση των εισοδημάτων;