Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου στην Κωνσταντινούπολη


apolithomeno_dasosΤο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου παρουσιάστηκε στη 16η Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT (East Mediterranean International Travel and Tourism Exhibition) που πραγματοποιήθηκε από 9 έως 12 Φεβρουαρίου 2012 στην Κωνσταντινούπολη με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η συμμετοχή του Μουσείου περιλάμβανε την παρουσίαση της έκθεσης απολιθωμάτων «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου - Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης», με στόχο τη γνωριμία του κοινού με το μοναδικό Φυσικό Μνημείο που διαθέτει η Λέσβος και την προσέλκυση επισκεπτών.
Η έκθεση, η οποία περιλάμβανε συλλογή μοναδικών και σπάνιων απολιθωμάτων, τμημάτων απολιθωμένων κορμών, ξύλου και φύλλων τα οποία παρουσιάζουν τον πλούτο των ευρημάτων του Απολιθωμένου Δάσους και πιστοποιούν την μοναδικότητά του ως Διατηρητέο μνημείο της Φύσης. Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου παρουσιάστηκε στο ειδικό περίπτερο παρουσίασης της Λέσβου από την Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε., το οποίο είχε σχεδιαστεί ειδικά για την έκθεση.
Την έκθεση επισκέφτηκαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Ertuğrul Günay, ο Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Πρόεδρος του Αραβικού Οργανισμού Τουρισμού του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, ο οποίος θαύμασε τα απολιθώματα και ενημερώθηκε από το Διευθυντή του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Νίκο Ζούρο για τη μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους και τις δράσεις του Γεωπάρκου Απολιθωμένου Δάσους.