Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στα σκαριά νέα παράταση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων


Σε μηνιαία ή δίμηνη παράταση προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος για την υποβολή των αιτήσεων.

Στο θέμα αναφέρθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

«Ως προς το ζήτημα της παράτασης αξιολογούμε σε καθημερινή βάση την ανταπόκριση του κόσμου. Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στις 7.000 αιτήσεις την ημέρα», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, οι τελικές αποφάσεις ως προς την παράταση υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν.4014/2011,αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο δεκαήμερο.

Θεωρείται βέβαιον, ωστόσο, όπως διαφαίνεται από το μπαράζ διαρροών υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΕΚΑ, ότι θα δοθεί νέα παράταση, με ανοιχτό να παραμένει εάν θα είναι μηνιαία ή δίμηνη. 

Ένας δεύτερος λόγος, που συνηγορεί υπέρ αυτής της εξέλιξης, σχετίζεται με τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν για την ερχόμενη εβδομάδα οι μηχανικοί.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους αναμένεται να καθυστερήσουν τη διαδικασία κατάθεσης των σχετικών φακέλων, καθώς και τη διεκπεραίωση των αιτήσεων για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.