Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Σύσκεψη για τα λιμενικά έργα στην Λέσβο

ΒΕΡΒΕΡΗΣ     ΗΡΑΚΛΗΣ
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε, στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Λέσβου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, για την παρακολούθηση της πορείας των δύο λιμενικών έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν στην Π.Ε. Λέσβου (λιμάνι Μυτιλήνης και Σιγρίου), την εκτέλεση των οποίων έχει αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. 
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Κωνσταντίνος Κορδώνης, ο Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου και εκπρόσωποι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της Κτηματικής Υπηρεσίας Λέσβου και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.
Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω :
- Για το έργο του λιμανιού της Μυτιλήνης (κατασκευή κρηπιδώματος) έχει αποσταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ η απόφαση καθορισμού αιγιαλού και παραλίας. Παράλληλα έχει κινηθεί η διαδικασία της απαραίτητης νομιμοποίησης των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων
- Για το έργο του λιμανιού του Σιγρίου αναμένεται εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου η έκδοση της απόφασης έγκρισης της μελέτης από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Λέσβου της Περιφέρειας Β.Αιγαίου και παράλληλα από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου κινήθηκε η διαδικασία καθορισμού χερσαίας ζώνης (εξομοίωση)
- Και για τα δύο έργα τα τεύχη δημοπράτησης καθώς και οι τυπικές διαδικασίες ένταξης των έργων στο ΠΕΠ θα γίνουν από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
Αντίστοιχη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, πραγματοποίησε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, όπου συζήτησε μαζί τους για την πορεία των έργων των λιμένων Ευδήλου και Οινουσσών.