Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της επέκταση του Λιμένα Μυτιλήνης

ΕΣΠΑΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, εντάχθηκε στο Ε.Π. «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» το έργο «Επέκταση Ανατολικών κρηπιδωμάτων του Λιμένα Μυτιλήνης», συνολικού προϋπολογισμού 8.261.260 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:
«Η εξέλιξη αυτή αναμφίβολα βάζει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού λιμένα στο Βόρειο Αιγαίο, που αποτελεί αναγκαιότητα ετών για τη Μυτιλήνη και κατ΄ επέκταση τη Λέσβο. 
Με την επέκταση του λιμανιού, ενισχύουμε αφενός την ασφάλεια των υποδεχόμενων πλοίων αυξάνοντας και τη χωρητικότητά του, αφετέρου συμβάλλουμε στη βελτίωση των ναυτιλιακών συγκοινωνιών μας που στην Περιφέρειά μας είναι ζητούμενο. Ελπίζω πως η υλοποίηση του σημαντικού ετούτου έργου, θα δώσει στο μέλλον τη δυνατότητα να αυξηθεί και η τουριστική κίνηση, με την είσοδο στις γραμμές μας μεγαλύτερων και ταχύτερων πλοίων που θα τις αναβαθμίσουν, αντιστρέφοντας τα τωρινά δεδομένα που δεν ικανοποιούν το επιβατικό κοινό.
Για την αίσια έκβαση της υπόθεσης θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τη Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την ευαισθητοποίησή της και την καθοριστική συμβολή της για να λυθούν τα προβλήματα που υπήρχαν σε σχέση με την Αρχαιολογία. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Κώστα Κορδώνη, το Μηχανικό του κ. Παναγιώτη Πιττό και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τη συνολική προσπάθεια που κατέβαλλαν ώστε να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα και να δρομολογηθεί το έργο.».