Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΜΙΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

       Ο Σύλλογος Σκαμιωτών Αθήνας «Παναγιά η Γοργόνα» ιδρύθηκε το 1978. Το πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους στηρίζεται στους ακόλουθους βασικούς άξονες, οι οποίοι σχετίζονται: 
• Πρώτον, με την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος. Η Σκαμιά αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, τα οποία για τον Σύλλογό τους είναι προβλήματα ουσίας.
• Δεύτερον, με τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Η δράση  αυτή υλοποιείται μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και μέσα από την τριμηνιαία έκδοση του Συλλόγου, τη «Σκαμιά». 
• Τρίτον, με τη διαρκή μέριμνα και ανησυχία τους για τα προβλήματα του χωριού, που συνεχώς αυξάνονται και δημιουργούν δυσκολίες στην καθημερινή ζωή των μόνιμων κατοίκων. Οι παρεμβάσεις τους στον τομέα αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι καθοριστικές. 
• Και τέλος, την απόδοση της οφειλόμενης τιμής σ’ εκείνους τους ανθρώπους, πνευματικούς και επιστήμονες, που είτε γεννήθηκαν στη Σκαμιά είτε πέρασαν απ’ τη Σκαμιά, κι όχι μόνο δεν την ξέχασαν, αλλά απέδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους.