Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα της Νεολαίας Συνασπισμού Λέσβου στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στη πλατεία Σαπφούς, σήμερα στις 18:00.


Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι μεταπολιτευτικοί λόγοι περί κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας αποδεικνύονται πλέον κενοί νοήματος αποκαλύπτοντας τις αυταπάτες που καλλιέργησε στην κοινωνία το πρόταγμα μιας νεοφιλελευθεροποίησης δήθεν εκδημοκρατισμένης που δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να συνεχίσει το όργιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων της χούντας.
38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το σύνθημα για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» αποκτά ξανά το νόημα που είχε στα χείλη των εξεγερμένων φοιτητών μιας γενιάς που απόθεσε τις ελπίδες της για δημοκρατία και ισότητα σε εκείνους που σήμερα στο όνομα ενός κατασκευασμένου εθνικού κινδύνου συγκυβερνούν με τους νοσταλγούς της χούντας και υπουργοποιούν τους δολοφόνους της ΕΠΕΝ. Σε εκείνους που επιτίθενται συστηματικά στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας εξουθενώνοντας τα λαϊκά στρώματα για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που σώζουν τις τράπεζες τη στιγμή που επιβάλλουν τα πιο άγρια μέτρα λιτότητας στο λαό, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, διαλύουν εκ βάθρων την υγεία και την παιδεία, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και δημιουργούν στρατιές ανέργων.
Ο θίασος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και των υποστηρικτών τους, με θιασάρχη στο ρόλο του πρωθυπουργού έναν «έμπιστο των αγορών», δεν αποτελεί παρά την προσπάθεια ανασύνταξης του αστικού μπλοκ εξουσίας ώστε να κατευνάσει την κοινωνική οργή που εκφράστηκε στη μεγαλειώδη γενική απεργία στις 19-20 Οκτωβρίου και τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Ο μεσσιανισμός όπως εκφράζεται στο πρόσωπο ενός πρωθυπουργού χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση και καλλιεργείται συστηματικά τις τελευταίες μέρες από τα αστικά ΜΜΕ αποκρύπτει την πραγματικότητα της κατάλυσης ακόμα και αυτής της κουτσουρεμένης δημοκρατίας όπως τη γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Έχοντας αντικαταστήσει τα τανκς με τις αγορές και τους στρατιωτικούς με τους τεχνοκράτες, η παρούσα πραξικοπηματική κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που θα οδηγήσουν το λαό σε πλήρη εξαθλίωση.
Όταν σχεδόν το 50% των νέων ανθρώπων έρχεται αντιμέτωπο με το πιο ζοφερό μέλλον και αρχίζει να στρέφεται στους δρόμους της μετανάστευσης, εμείς καλούμε την κοινωνία που πλήττεται να βαδίσουμε όλοι μαζί το δρόμο της αντίστασης.
  • Ας προτάξουμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια απέναντι στη δικτατορία των αγορών τους.
  • Ας τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου όχι με απολίτικες φιέστες αλλά με νέους αγώνες.
  • Ας μετατρέψουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου από μια αποστεωμένη καθεστωτική γιορτή σε ποτάμι ανατροπής.
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα πρωτοβάθμια σωματεία για να διώξουμε τα κόμματα του μνημονίου, να ρίξουμε τις κυβερνήσεις των κεφαλαιοκρατών, να αλλάξουμε την κοινωνία.