Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Ν. Γιακαλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου


«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα. Τιμάμε με αξιοπρέπεια τη μεγάλη εκείνη στιγμή της θυσίας, δικαιώνουμε τους αγώνες εκείνων που αντιστάθηκαν.
Σήμερα είναι και ημέρα περισυλλογής για όλους μας. Ημέρα αυτοκριτικής αλλά και ανάτασης, για να βρούμε τη σημασία της Επετείου, το κουράγιο να υψώσουμε ξανά ανάστημα αλληλέγγυοι, δυνατοί και αποφασιστικοί προκειμένου να διαμορφώσουμε εμείς τις αλλαγές που απαιτούμε για την κοινωνία μας.
Ο λαός μας περνάει δύσκολες μέρες, η οικονομική κρίση έχει φέρει την κοινωνία μας σε δυσχερή θέση. Χρειάζεται τώρα να δείξουμε ότι είμαστε ένας λαός που μπορεί να παλέψει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν και να δείξουμε αλληλεγγύη σε όσους αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η εποχή σήμερα επιβάλλει να λέμε λίγα και να πράττουμε πολλά. Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση που είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μας έξω από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση. Και σε αυτήν την προσπάθεια, πρέπει να συμβάλλουμε αν θέλουμε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα σε αυτόν τον τόπο.».