Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Μυτιλήνη : Συνελήφθη πανεπιστημιακός καθηγητής για λαθρεμπόριο καπνού και κατοχή χασίς

Με την κατηγορία του λαθρεμπορίου καπνού και της παράβασης του κώδικα περί ναρκωτικών οδηγείται σε λίγη ώρα στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης 65χρονος πανεπιστημιακός Καθηγητής. Χθες το πρωί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ο 65χρονος συνελήφθη από Λιμενικούς του τμήματος ασφαλείας όταν παρέλαβε από αποθήκη μεταφορικής εταιρείας χάρτινη κούτα περιέχουσα τριάντα εννέα (39) πλαστικές, ανισοβαρείς και αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 20ι  κιλών και 800 γραμμαρίων  αξίας 3.500 ευρώ χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και άνευ ταινιών ασφαλείας. 
Η κούτα απεστάλη την προηγούμενη ημέρα με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Πειραιά και εντός Φ/Γ οχήματος μεταφορικής εταιρείας. Κατόπιν της συλλήψεως του 65χρονου διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν μία  πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 333,5 γραμμαρίων, ένα (01) κουτί από φιλμ το οποίο περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 9,67 γραμμαρίων, μία (01) μεταλλική ταμπακιέρα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 8,96 γραμμαρίων, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 92,21 γραμμαρίων και δύο (02) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες σπόρους κάνναβης.
Ο 65χρονος ομολόγησε τον προμηθευτή του στην Αθήνα σε ότι αφορά τον καπνό αλλά και τον προμηθευτή του στη Μυτιλήνη σε ότι αφορά το χασίς ο οποίος και συνελήφθη από την Αστυνομία. Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα στη περιοχή «Θέρμα» Μυτιλήνης Λέσβου, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης,  συνελήφθη ένας 38χρονος για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας «περί εθνικού τελωνειακού κώδικα». Κατασχέθηκαν 184,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα καθώς και 85 γραμμάρια λαθραίου καπνού. Με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί αρμοδίως.