Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων


Ποικίλες εκδηλώσεις θα οργανώσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους την Παρασκευή με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι φέτος αφιερωμένο στα φυσικά φαινόμενα και ειδικότερα στο φυσικό φαινόμενο των σεισμών.
Ειδικά για τους μαθητές, την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με αφηγήσεις μύθων για τα φυσικά φαινόμενα και τους σεισμούς από την Ελληνική Μυθολογία με την εκπαιδευτικό και αφηγήτρια παραμυθιών Ευστρατία Παντέρμου. Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδική παρουσίαση για τους σεισμούς.
Εορτασμός Νύχτας Μουσείων
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 19 Μαΐου  στο πλαίσιο συμμετοχής του Μουσείου στον Ευρωπαϊκό θεσμό «Νύχτα Μουσείων». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου παρακολουθώντας την παρουσίαση με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ειδική δράση υπαίθρου στις απολιθωματοφόρες θέσεις του Πάρκου Σιγρίου περιήγηση στον κόσμο των απολιθωμάτων της Λέσβου, που τεκμηριώνει την πλούσια βιοποικιλότητα που υπήρχε στη Λέσβο το μακρινό γεωλογικό παρελθόν.