Real News - RSS Ροή

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σ.Ε.Α.Μ. για το 2016

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο (15-16-17 Μαρτίου) της πρώτης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας για το 2016 στην φιλόξενη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου.
Και πάλι για την προετοιμασία και την διεξαγωγή της εργάστηκαν δεκάδες ερασιτέχνες μέλη του συλλόγου μας. Προσήλθαν 234 συμπολίτες μας από τους οποίους έδωσαν αίμα οι 192 και από αυτούς 35 είναι νέοι αιμοδότες δίνοντας μια σημαντικότατη ανάσα στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας ώστε να αντιμετωπίσει χρόνια και έκτακτα προβλήματα συνανθρώπων μας.
Επισημαίνουμε επίσης ότι το πρώτο δίμηνο του 2016, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου 26 μέλη μας έδωσαν αίμα μετά από παράκληση του Σταθμού Αιμοδοσίας για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του νοσοκομείου μας.
 Σημαντική ήταν η προσέλευση 23 νέων δοτών μυελού των οστών η οποίοι με δείγμα σάλιου προσφέρουν ελπίδα ζωής για τους χρόνια πάσχοντες. Βέβαια παρ’ όλες τις προσπάθειες του Συλλόγου μας και των άλλων Συλλόγων του Νησιού μας, ο στόχος για επάρκεια αίματος στο Νοσοκομείο από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα σε όλη την διάρκεια κάθε χρόνου, δεν έχει επιτευχθεί.
      Για τον αναγκαίο αυτό κοινωνικό στόχο θα πρέπει με την βοήθεια και άλλων κοινωνικών φορέων να κάνουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία υπόθεση της νεολαίας του νησιού μας με την ένταξη εκατοντάδων νέων εθελοντών αιμοδοτών.
Την φετινή χρόνια γιορτάζουμε τα 20 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου μας αλλά όχι <<επετειακά>>. Τα γιορτάζουμε βάζοντας στόχο να προσελκύσουμε 365 νέους εθελοντές αιμοδότες ώστε να συμβάλλουμε περισσότερο στην προσφορά Ζωής και Υγείας σε συνανθρώπους μας.